© Powered by SiteSpirit

 

Nieuws 15 juli 2017

Terugblik ECPAT Inspirations: Seksueel Misbruik in de Sportwereld


Foto Corinne Dettmeijer.jpg

Dinsdag 4 juli was het weer tijd voor een Inspirations bijeenkomst! Dit keer was het onderwerp 'Seksueel Misbruik in de Sportwereld'. De spreker was niemand minder dan Corinne Dettmeijer, Nationaal Rapporteur mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen. Wat mevrouw Dettmeijer vooral benadrukte, is dat seksueel misbruik overal voorkomt in het dagelijks leven en niet alleen in de sportwereld. Het is een samenspel van de dader, de slachtoffer en de situatie.


4 juli.jpg

Dettmeijer: "Het is enorm moeilijk om seksueel misbruik te voorkomen, maar er zijn altijd maatregelen die genomen kunnen worden. Als het gaat om de aanpak seksueel misbruik in de sportwereld zou het een goed begin zijn om voor elke sportclub een vertrouwenspersoon beschikbaar te stellen. Een van de grootste problemen blijft namelijk dat de drempel enorm groot blijft voor slachtoffers om een melding te maken van seksueel misbruik."


4 juli - 4.jpg

Ook is het volgens Dettmeijer belangrijk dat sportverenigingen meer gaan werken met VOG's als er nieuw personeel wordt aangenomen en dat ook de referenties van voorgaande werkgevers goed worden gecheckt. Daarnaast moeten mensen alerter worden als het gaat om seksueel misbruik. Vaak worden er door slachtoffers van seksueel misbruik meerdere signalen afgegeven. Hierbij kan gedacht worden aan gekke uitspraken, blauwe plekken etc. Het is belangrijk dat omstanders hier op gaan letten en op dit soort signalen ingaan.


4 juli - 3.jpg

Deze editie van Inspirations was erg inspirerend, de volgende bijeenkomst staat gepland op 4 oktober om 19:00 uur in het Kinderrechtenhuis in Leiden. Dit keer in de vorm van een Seminar over Sexting. Jullie zijn uiteraard van harte welkom! Houd voor informatie onze website en sociale media in de gaten.


4 juli - 5.jpg

ECPAT Youth - Nederlands Kinderrechtenhuis - Hooglandse Kerkgracht 17 G - youth@ecpat.nl