© Powered by SiteSpirit

 

Wie zijn wij?

ECPAT Youth is de jongerengroep van ECPAT Nederland. ECPAT staat voor End Child Prostitution, Child Pornography and Trafficking of Children for Sexual Purposes. In Nederland vormen ECPAT en Defence for Children ÚÚn organisatie die zich inzet voor de rechten van het kind. ECPAT zet zich in het bijzonder in voor de bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting. 

ECPAT Youth bestaat sinds november 2010.Door wisselingen binnen de groep of doordat we een nieuw project starten, zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe leden. Interesse? Kijk dan snel op deze pagina of we op dit moment een vacature hebben.

Hieronder vind je meer informatie over de leden van de jongerengroep.


Laila Janssen

IMG_0526.jpg
 • Laila Janssen is 24 jaar. Ze is social worker en toekomstig orthopedagoog. Laila is al vijf jaar betrokken bij Defence for Children - ECPAT. Laila: "Velen van ons leven zoals zij willen leven, omdat het kan. Maar hoe zit het met de ander? Waarom zouden alleen jij en ik recht mogen hebben op een waardig, veilig en vrij bestaan? Iedere dag hebben wij de kans om te zijn wie we willen zijn en om die reden heb ik er vijf jaar geleden voor gekozen mij aan te sluiten bij ECPAT Youth. Ik leg mij niet langer neer bij het feit dat anderen dagelijks onrecht wordt toegedaan: verkocht, gebruikt, misbruikt, mishandeld, verwaarloosd. Ik strijd nu iedere dag samen met Defence for Children - ECPAT voor meer veiligheid, gelijkheid en rechtvaardigheid, middels voorlichting en door simpelweg in gesprek te gaan met jong en oud. Want wat is mijn vrijheid waard als niet iedereen vrij is?"
 • Commissie: Youth Projects

Mindy Mosk

IMG_0482.jpg
 • Mindy Mosk is 23 jaar. Ze volgt de master Jeugdrecht aan de Universiteit Leiden. Mindy: "Tijdens mijn studie rechten ben ik mij steeds meer gaan interesseren in de positie van het kind in de maatschappij. Kinderen hebben rechten, maar vaak zijn ze hier niet van op de hoogte. Het blijft mij verbazen dat kinderen slachtoffer worden van seksueel misbruik, mishandeling of verwaarlozing. Door mijn inzet voor ECPAT-Youth wil ik graag aandacht vragen voor de rechten van kinderen en de bekendheid vergroten van de verschillende situaties waar kinderen in terecht kunnen komen. Hoe kunnen mensen gevaarlijke situaties herkennen en wat kun je dan doen? Misbruik, mishandeling en seksuele uitbuiting van kinderen gebeuren niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland. Ik hoop dat steeds meer mensen dit gaan beseffen, waardoor ze alert zijn op verdachte situaties en kinderen minder vaak slachtoffer worden van traumatische gebeurtenissen."
 • Commissie: Inspirations

Emese Veldhuizen

IMG_0519.jpg
 • Emese Veldhuizen is 23 jaar. Ze heeft Hoger Toeristisch & Recreatief Onderwijs gestudeerd. Emese: "In het tweede jaar van mijn opleiding heb ik veel colleges gehad over sekstoerisme. Vanaf dit moment ben ik wanneer mogelijk tijdens mijn studie onderzoek gaan doen naar sekstoerisme. Het is een belangrijk onderwerp en dat sekstoerisme zo aanwezig is over de hele wereld, vind ik onbegrijpelijk. Naast het bestrijden van kindersekstoerisme zet ECPAT Youth zich in voor vele andere belangrijke vormen van seksuele kinderuitbuiting en het doet mij goed dat ik de kans heb gekregen om hier een deel van uit te maken. Ik hoop dat ECPAT Youth de komende jaren zal gaan groeien, zodat in Nederland meer mensen zich bewust zullen zijn van wat er speelt op het gebied van seksuele kinderuitbuiting. Hopelijk kunnen wij dan met z'n allen de aantallen verminderen."
 • Commissie: Inspirations & ECPAT Youth Wereldwijd

Bahar Cirakoglu

IMG_0528.jpg
 • Bahar Cirakoglu is 24 jaar. Ze heeft klinische psychologie en criminologie gestudeerd. Bahar is ook al lange tijd betrokken bij de jongerengroep: "Een aantal jaar terug heb ik als psycholoog in opleiding gewerkt met slachtoffers van mensenhandel en seksueel geweld. Dit deed me beseffen hoe belangrijk het is dat we kinderen hiertegen beschermen. Om die reden ben ik immens gemotiveerd om te voorkomen dat kinderen terechtkomen in kwetsbare of risicovolle situaties. Als commissielid jongerenparticipatie ben ik van mening dat we dit het beste kunnen bereiken in samenspraak met kinderen en jongeren."
 • Commissie: Youth Projects

Willemijn Smit

Willemijn.jpg
 • Willemijn Smit is 23 jaar. Na haar bachelor Orthopedagogiek is zij nu bezig aan haar master Forensische Orthopedagogiek. Willemijn: "Een kind moet in een zo veilig mogelijke omgeving opgroeien om optimaal te kunnen ontwikkelen. Dit is een van de speerpunten binnen mijn studie en het misbruiken van de kwetsbaarheid van jongeren, al dan niet met een achterstand, is iets waartegen ik mij wil inzetten. Idealiter zou namelijk elke jongere in een veilige omgeving moeten kunnen opgroeien. Door middel van mijn deelname aan ECPAT YOUTH hoop ik jongeren te kunnen informeren en waarschuwen voor gevaren om hen zo de handvatten te bieden zich staande te houden in bepaalde situaties en ze bewust te maken van mindere situaties waarin hun leeftijdsgenoten zich kunnen bevinden.''
 • Commissie: Youth Projects


Sow-Yen Sanchez

Sow-Yen.jpg
 • Sow-Yen Sanchez begon in 2011 bij Defence for Children ľ ECPAT als vrijwilliger. "Ik had geen idee hoe groot de kloof was tussen de uitvoerende macht en rechterlijke macht op het gebied van kinderrechten. Om de vier jaar zijn de verkiezingen in Nederland, waarbij meestal gekozen wordt voor een partij die zo dicht mogelijk bij onze normen en waarden komen. Mijn inziens wordt daarbij vreemd genoeg vergeten om te kijken welke partijen zich buigen over de belangen van onze kinderen. Uiteindelijk zijn wij als ouders, wettelijke vertegenwoordigers, burgers en politieke partijen een voorbeeld voor deze kinderen, die later ook het lot en richting bepalen. Alhoewel er met kinderstappen ook vele veranderingen op dit gebied zijn gekomen, realiseer ik me ook dat er nog veel moet gebeuren. Belang van een kind kan niet alleen binnen organisaties zoals Defence for Children getoetst en beschermd worden, maar is de verantwoordelijkheid van ons als land."
 • Commissie: Jongerenparticipatie

Celine Verheijen (co÷rdinator)

IMG_0531.jpg
 • Achtergrond: Onderwijs

ECPAT Youth - Nederlands Kinderrechtenhuis - Hooglandse Kerkgracht 17 G - youth@ecpat.nl